Dan Bárta s Alicí vyrazili na čundr

Rocková kapela Alice se k 25. výročí svého vzniku vydává letos na turné v obnovené původní sestavě s Danem Bártou. Vzpomínková série koncertů nazvaná 100/4 TOUR začne 21. ledna v Ostravě. Podle hudebníků nejde o žádný návrat, spíš o setkání po letech.

Zahájení tohoto turné proběhne 21. ledna 2016 ostravským koncertem. Následovat bude Zlín, Krnov, České Budějovice, Pardubice, Olomouc, Brno, Ústí nad Orlicí, Praha, Mladá Boleslav a Jablonec nad Nisou.

Původem plzeňská skupina, která se do povědomí zapsala již v roce 1991, kdy doprovázela skupinu Lucie, vystoupí v původním složení. Dan Bárta, Lumír Václavík, Martin Střeska, Zdeny Podskalský a Jiří Mikeš Milý představí průřez vydanými alby Yeah!, Ústa hromů a Alice.

Dan Bárta: Můžeme se vydat na čundr (zdroj: ČT24)

„Klidně se to mohlo jmenovat sentiment tour, o ten jde především. Aby někdo nepropadal dojmům nebo ho nenapadaly všetečné otázky, naši fanoušci z těch dob už mají odrostlé děti, přišel čas se znovu setkat. O žádnou resuscitaci se nejedná,“ říká Dan Bárta.

„Lidské věci, které souvisely s rozchodem Alice, jsou úplně vyčištěné, takže se můžeme směle vydat na čundr s batohy,“ směje se Bárta.

Hudební umění Dana Bárty si mohou vychutnat také diváci České televize. ČT art uvede v pondělí 11. ledna od 20:20 koncertní provedení projektu Illustratosphere Symphonic s Janáčkovou filharmonií Ostrava v prostoru haly Gong v Areálu Dolní oblasti Vítkovic.