Redakce BBC doporučuje: Zvuk roku má Jack Garratt

Redakce BBC se s titulem Zvuk roku obvykle nemýlí a udílí ho budoucím hvězdám hudební scény. Po Adele nebo Samu Smithovi je to pro letošní sezónu Jack Garratt. BBC ocenila jeho originální zvuk a přesvědčivé koncerty, při kterých zvládá několik nástrojů najednou. Britský hudebník se chystá v únoru vydat svoje debutové album Phase.

V anketě britských kritiků a dalších lidí okolo hudebního průmyslu BBC Sound Of... v minulosti uspěli takoví interpreti jako Adele, Ellie Goulding nebo Sam Smith. Také nyní byl představen výběr talentů, kteří by v blízké době mohli zásadně pohnout s hudební scénou.

Vítězem se stal čtyřiadvacetiletý Jack Garratt. Na dalších místech ankety se umístili Alessia Cara, Nao, Blossoms, WSTRN a Mura Masa.

Garratt zaujal tím, že je „hudební stroj, který zpívá, píše, hraje na několik nástrojů a produkuje svoje vlastní nahrávky.“ Hodnotící přesvědčila jeho „různorodá a nezařaditelná směsice stylů“, jež v sobě nese prvky soulu, trip hopu či electro popu. Debutová deska Phase mladému hudebníkovi vyjde 19. února. Objeví se na ní třeba singl Weathered.