IMT Smile a Lúčnica ukážou Praze, co je Made in Slovakia

Značka Made in Slovakia nabývá díky kapele IMT Smile nových rozměrů. Po vyprodaných koncertech vystoupí s výše pojmenovaným projektem 19. prosince i v pražské O2 areně. K tradiční sestavě se připojí ještě umělecký soubor Lúčnica. Obě tělesa slibují netradiční spojení hudby a tance i živelné energie.

IMT Smile jsou pro tuzemské posluchače známou firmou. A kdo by je snad neznal, určitě už někdy zaslechl skladby Baroko či Srdce jako kníže Rohan od zpěváka Richarda Müllera. Autorem těchto textů je právě frontman IMT Smile Ivan Tásler. Spolu se souborem Lúčnica se snaží reprezentovat slovenskou lidovou kulturu.

Rockeři i folkloristi na jednom místě

Koncem minulého roku se hudebníci spojili a předvedli hudebně-taneční představení. Rok od uvedení přicházejí s tímto projektem také do České republiky. Fanouškům rockové hudby, stejně jako folklóru se na společném speciálně navrhnutém poschoďovém a pohyblivém pódiu představí až stovka účinkujících.

V Praze žije mnoho Slováků, kteří si, věřím, rádi přijdou připomenout svoje kořeny. Zároveň ale když jsem byl já před lety na představení Lúčnice v Austrálii, v divadle seděli téměř samí Australané. Byli zvědaví na jedinečnou kulturu naší země. Věřím, že stejně tak tímto projektem oslovíme i Čechy, kteří se přijdou podívat na kulturu od nás, sousedů ze Slovenska.
Ivan Tásler
Zpěvák, IMT Smile

Příchozí uvidí taneční choreografie uměleckého vedoucího Lúčnice prof. Štefana Nosáľa. IMT Smile zase slibují netradiční pojetí svých klasických hitů v podání s orchestrem a pěveckou skupinou Lúčnice.

Celý projekt a propojení dvou navenek diametrálně odlišných uměleckých celků má pod taktovkou režisér Ján Ďurovčík. Toho české publikum zná zejména jako choreografa a režiséra muzikálů Divadla Kalich Robin Hood, Osmý světadíl, Pomáda nebo Horečka sobotní noci. Příprava celé show zabrala rok.