Faith No More a Limp Bizkit zahrají Rock for People

Hudební léto pojednadvacáté ohlašuje festival Rock for People. Jména zvučná i méně zvučná se postarají o program ve Festivalparku v Hradci Králové od 4. do 6. června. Úvodním lákadlem je kapela Asking Alexandria s novým zpěvákem Denisem Sharostovovem.

Faith No More vystoupí v Hradci Králové (zdroj: ČT24)

Hlavní hvězdy na pódia ale vtrhnou v pátek. Nejprve metaloví Limp Bizkit, po nich jejich krajané Faith No More, kteří do Česka přijedou představit svou novou desku Sol Invictus. Na tu si fanoušci museli počkat osmnáct let. V očekávaní se udržovali i návštěvníci Rock for People, kde Faith No More měli zahrát před třemi lety, jejich vystoupení ale překazilo počasí.

Během tří dnů se na festivalu vystřídá na sto zahraničních i domácích interpretů. Tuzemskou scénu zastoupí například David Koller či Vojtěch Dyk a B-side Band, PSH i Pipes and Pints. Ze zahraničních třeba ještě kanadští rockeři Three Days Grace nebo indie-rockoví Angličané Bastille, kteří se v Česku představí v premiéře. Stejně jako nová kapela frontmana The Strokes Juliana Casablancase a také zástupce taneční hudby, britský DJ Flux Pavilion.

Plzeň for People

Hradecký Rock for People doplňuje letos ještě plzeňská část coby součást projektu Plzeň - evropské hlavní město kultury 2015. Konat se bude od 3. do 5. července a zavítá na ni třeba německá skupina Guano Apes, z Ostrovů dorazí heavymetalová kapela Motörhead a zpěvák Peter Doherty.