Hořká procházka po Sunset Blvd. vede až do Ostravy

Trpký portrét hollywoodské továrny na slávu - druhořadý scenárista a zapomenutá hvězda němého filmu využívají bez skrupulí jeden druhého k naplnění svých ambicí. Od roku 1950 ve filmu Billyho Wildera, o čtyřicet let později také v muzikálu A. L. Webbera. Na slavný Sunset Boulevard vstoupí poprvé i české nastudování - 19. února v Národním divadle moravskoslezském.

NDM se chystá na Sunset Blvd. (zdroj: ČT24)

Norma Desmondová, kdysi velká hvězda němých filmů, touží po velkolepém návratu. Jedinou její nadějí je Joe, mladý hollywoodský scenárista, jehož kariéra se ale za dramatických okolností právě řítí ke dnu. Billy Wilder, jenž je spolu s Charlesem Brackettem i autorem scénáře, demaskoval mistrně a sžíravě svým dramatem „velký svět“ hollywoodského filmu. Dramatický příběh, jenž získal tři Oscary, využil v roce 1993 muzikálový hitmaker Andrew Lloyd Webber k napsání muzikálu.

V české premiéře jej uvede Národní divadlo moravskoslezské. Roli Normy Desmondové ztvární Hana Fialová. "Určitě je to oběť svého povolání, toho, jak to v showbyznysu chodí. Má v sobě dětinskost a naivitu raněné bytosti. Uvnitř se skrývá jádro silné, možná až egocentrické ženy, popsala, jak vnímá Normu. Alternovat ji bude Katarína Hasprová. V roli scenáristy Joea se představí Roman Harok, respektive Tomáš Savka. 

Sunset Boulevard se v Ostravě poprvé otevře 19. února, při druhé premiéře 21. února. NDM tak bude mít na repertoáru tři tituly A. L. Webbera - po muzikálech Evita a Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť.