V Nomověstském hrnci smíchu je 11 komedií

Nové Město nad Metují - Osm filmových komedií, například Občanský průkaz Ondřeje Trojana nebo Největší z Čechů Roberta Sedláčka, se utká se třemi televizními na letošním 33. ročníku festivalu české komedie Novoměstský hrnec smíchu. Všichni tři televizní zástupci v soutěži vznikly v produkci České televize. Přehlídka se uskuteční v Novém Městě nad Metují na Náchodsku od 11. do 18. června.

O ceny poroty i diváků budou soutěžit filmy Občanský průkaz, Největší z Čechů, Román pro muže, Rekvalifikace, Westernstory, Czechmademan, Fimfárum a Autopohádky. V kategorii televizních komedií to bude Doktor pro zvláštní případy, Dovolená z cyklu 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem a Setkání s hvězdou: Vilma Cibulková. I v letošním roce je vypsána kategorie Studentský smích, ve které mohou svá díla prezentovat mladí filmoví tvůrci.

Pořadatelé festivalu připravili také různé doprovodné akce, například výstavy a koncerty. V sobotu 18. června se uskuteční tradiční tenisový turnaj osobností.

Minulý rok na festivalu bodovaly v konkurenci pěti filmových komedií Ženy v pokušení režiséra Jiřího Vejdělka, které získaly ceny od poroty i diváků. Získat všechny ceny se před Vejdělkovým snímkem naposledy podařilo v roce 1984 filmu Tři veteráni.