Vrcholí třídenní Open Air Festival

Panenský Týnec - Na letišti v Panenském Týnci dnes vrcholí třídenní Open Air Festival. Na devíti pódiích se vystřídá řada domácích i zahraničních skupin. Kromě hudby je připravený i doprovodný program.

Hudba, zábava, tisíce lidí, ale taky ekologie. Téma, které je pro organizátory Open Air Festivalu nejdůležitější. Minulý rok získali ocenění na Greener Festival Award, a zařadili se tak mezi nejekologičtější akce na světě. Letos chtějí uspět znovu.

Kromě hudby se organizátoři zaměřili i na zábavu pro malé návštěvníky. V dětském koutku si můžou zahrát na DJe, vyzkoušet žonglování, nebo se podívat se na pohádky. Rodiče sem dávají i ty nejmenší.

Reportáž Kateřiny Jirovské (zdroj: ČT24)

Na své si na festivalu přijdou i fanoušci adrenalinových sportů. Kromě letu helikoptérou si můžou půjčit i čtyřkolku. Větší sportovci si můžou zahrát fotbálek nebo skákat na bungee trampolíně.

Tím hlavním ale zůstává hudba. Čtvrtek byl ve stylu Ska a punku, pátek ve znamení taneční hudby. Dnešek je více kytarový - vystoupí například američtí Interpol nebo Good Charlote. Podle organizátorů by mohlo na festival dorazit kolem 25 tisíc lidí.