Stokrát nic v koprodukci České televize

Zlín - Stokrát nic - tak zní pracovní název filmu, který právě vzniká ve Zlíně. Profesionální filmaři na něm spolupracují se studenty tamní Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati. Koproducentem je Česká televize.

Výjimeční herci i životní partneři Nina Divíšková a Jan Kačer v rolích stárnoucích manželů. Ve filmu to má vypadat, že jsou v obývacím pokoji sami. V opravdovém zlínské domě, který jeho obyvatelé o víkendu půjčili filmařům, ve skutečnosti nebylo k hnutí. „Tahle akce je jedinečná v tom, že se na tvorbě filmu podílí jak studenti, tak špičkoví profesionálové. Studenti dělají asistenty a dozvídají se při tom, jak celé natáčení funguje v praxi,“ řekla mluvčí projektu, studentka Zuzana Brátová.

Přípravy trvaly měsíce, vlastní natáčení se kvůli nízkému rozpočtu musí vměstnat do pouhých tří dnů. Výsledkem má být kvalitní krátkometrážní pětadvacetiminutový snímek. Souběžně vzniká i dokument, který podrobně mapuje všechny fáze jeho zrodu. Ne pro potřeby propagace, ale hlavně jako učební pomůcka.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

„Celý film je o stárnutí vztahu, což je věc, kterou zná vlastně skoro každý, kdo je v dlouhodobějším vztahu. A tím nemyslím 50 let. Už třeba po roce po dvou se ta věc malinko mění,“ přiblížil režisér Tomáš Binter. „Je to v podstatě srandovní a lehké, ale dá to fušku. A tenhle film je také o tom, že se to někdy daří víc, někdy míň, ale ti lidé spolu zůstávají a snaží se tím životem proplout až k té závěrečné zatáčce,“ dodal představitel hlavní role Jan Kačer.

Ve Zlíně bude mít film premiéru v půli dubna u příležitosti desátých narozenin Fakulty multimediálních komunikací Baťovy univerzity. Pak by se měl objevit i na obrazovce.