Plnoletému Rock for People je do skoku

Hradec Králové - Hvězda elektronické taneční hudby Skrillex, propagátor electro-hopu Example nebo ikony kytarového indie rocku Two Door Cinema Club zahrají na letošním festivalu Rock for People. 18. ročníku hudební přehlídky se uskuteční ve Festivalparku v Hradci Králové od 3. do 6. července.

Do šestice potvrzených interpretů patří ještě zpěvák, kytarista a fenomenální textař Pete Doherty s kapelou The Libertines. Dále pak skočná kapela Irie Révoltés, kteří ve své hudbě spojují několik odlišných stylů jako reggae, dancehall, hip hop, ska a punk. Na své si přijdou i ortodoxní fanoušci metalové frakce - účast na festivalu přislíbila formace August Burns Red, která vyznává křesťanský metalcore.

Úvodní šestice potvrzených interpretů je sice podle pořadatelů stylově rozptýlená, společné prvky se ovšem najdou. Celý sextet slibuje velmi živá vystoupení a příkladnou komunikaci s diváky.

„Skákat se bude letos opravdu hodně. A jsme sami rádi, že u tak zvučných jmen. Takový Skrillex vyprodává obrovské haly během několika minut - půjde o jeho exkluzivní česko-slovenskou premiéru,“ uvedl Michal Thomes z agentury Ameba Production, jež Rock for People tradičně pořádá. Ten samý ohlas provází projekt Example, který 26. února vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

Úplný seznam účastníků letošního festivalu budou organizátoři zveřejňovat postupně. Dohromady by měl čítat asi čtyři desítky zahraničních kapel. Oslava „plnoletosti“ festivalu bude patřit podle organizátorů k výjimečným. Fanoušci se prý mohou těšit na hvězdy z minulosti, které odvedly nezapomenutelné výkony. „Takových byla celá řada, samozřejmě můžeme přivézt jen několik z nich. Ale s ohledem na 'skočnost' letošního ročníku se možný výčet poměrně zužuje,“ prozradil dramaturg Petr Fořt.