Karviná vyhrála Cestu do lesa

Karviná – Kino Centrum v Karviné je tím šťastným kinem, kde bude v předpremiéře uveden nový film Tomáše Vorla Cesta do lesa. O místě prvního uvedení snímku v Česku mohli rozhodnout diváci svým hlasováním.

Podobná akce se konala podruhé – poprvé se lidé o předpremiéru „přetahovali“ v případě Aloise Nebela, nakonec vyhrál Jeseník, kde se černobílý film Tomáše Luňáka z velké části natáčel. O Cestu do lesa, volné pokračování Cesty z města, nejvíce stáli diváci v Karviné. Oslavu české krajiny a postav, které dokážou čelit zjednodušenému přístupu k přírodě, uvidí jako první v republice 25. září, deset dní před oficiální premiérou.

Vítězstvím si Karvinští zajistili také účast hlavních tvůrců na projekci s červeným kobercem. Po něm se projdou spolu s režisérem Tomášem Vorlem i herci Tomáš Hanák a Marie Štípková. Kromě nich se ve snímku objeví také Tomáš Vorel jr., Anna Linhartová, Bára Schlesinger, Bolek Polívka, Eva Holubová a Jiří Schmitzer.

Do akce se zapojilo 35 tuzemských kin, které nasbíraly na deset tisíc hlasů. Hlavní boj svedla kina v Karviné (2 412 hlasů), Kadani (1 937 hlasů) a Jablonci nad Nisou (1 307 hlasů). Mimo soutěž vyhrálo i kino Hejnice v kategorii počtu odevzdaných hlasů na počet obyvatel. Na každých tisíc obyvatel této obce připadlo 307,1 hlasů.

Do všech českých kin vstoupí Cesta do lesa 4. října. Romantická komedie vznikla s přispěním České televize.