Votvírák k hudbě chlazené v bazénu

Milovice – Lákat na hudební festival bazénem není úplně běžné. Nicméně vzhledem k předpovědi dusného víkendu jistě u některých rozhodování o víkendových plánech existence koupaliště, byť dočasného, vlivnou roli sehraje. Hlavní program přehlídky v Milovicích je ale samozřejmě jiný než jen ráchání ve vodě – pořádný Votvírák festivalové sezony.

Pořadatelé jistě doufají, že návštěvníky festivalu bude rozpalovat nejen slunce na betonové ploše letiště Boží Dar, ale i hudebníci. Ti přijedou výhradně z českých a slovenských krajin. Ke jménům, které se píšou na plakáty velkým písmem, tedy k tahákům letošního ročníku, patří Kryštof, No Name, Tata Bojs, Iné Kafe, Arakain, Sto zvířat či Wohnout, z interpretů pak Tomáš Klus a Richard Müller.

Protože Votvírák je přehlídkou multižánrovou, láká nejen na rock a pop. Na hip hop stagi si zaskotačí Rytmus, Ektor, Vladimir 518, Věc, Smack nebo Moja Reč. V malé „Stodolní ulici“ pak mohou návštěvníci řádit až do rozednění při vystoupení některého z celé řady dýdžejů.

Bylo by fér zmínit i účinkující všeobecně méně známé, ale třeba nadějné, jako jsou Five O'Clock Tea, Enter, CheckPoint či Artmosphere. A pokud budete mít decibelů dost, nějaké to sportovní vyžití, slibují pořadatelé, se taky najde, i když na zmíněný bazén bude asi třeba vystát frontu. Čas se k němu probojovat máte necelé tři dny – od 14. do 16. června.