Pražský hotel Hilton u náměstí Republiky koupila singapurská firma

Americká společnost Blackstone prodala pražský hotel Hilton Prague Old Town a přilehlou budovu Gestin Centrum firmě M&L Hospitality Trust, která má sídlo v Singapuru. ČTK to sdělila poradenská firma JLL, která se skupinou Blackstone při prodeji spolupracovala. Cenu transakce neuvedla. Hotel se nachází mezi náměstím Republiky a Masarykovým nádražím.

Hilton Prague Old Town je pětihvězdičkový hotel nabízející na hranici historického jádra Prahy 303 pokojů. Společnost Blackstone jej získala v roce 2006 jako hotel Renaissance. Od roku 2007 nese jméno Hilton.

„Pro rok 2016 byl příznačný příliv asijských institucionálních investorů na evropský hotelový trh a pražská transakce jej v závěru roku jen potvrdila. Věříme, že tento trend bude pokračovat i v roce 2017,“ uvedl Patrick Saade ze společnosti JLL.

Hotelový řetězec Hilton má v Praze ještě budovu na břehu Vltavy, a to naproti ostrovu Štvanice. S téměř osmi sty pokoji je to největší hotel v Česku, současná transakce se ho netýká.

M&L Hospitality Trust je mezinárodní realitní investiční platforma, která se zaměřuje na investice do hotelů. Má pobočky v Amsterdamu, Singapuru a Sydney.