Hledají se výjimeční podnikatelé

V České republice startuje již 16. ročník soutěže EY Podnikatel roku. Porotu budou zajímat nejen hospodářské výsledky, ale především výjimečné příběhy úspěšných podnikatelů. Výherce se pak zařadí mezi takové osobnosti, jako jsou Vlastislav Bříza (KOH-I-NOOR holding), Jiří Hlavatý (JUTA) nebo Radim Jančura (Student Agency), kteří uspěli v předchozích ročnících. Vítěz v červnu příštího roku bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále v Monte Carlu.

Loňským vítězem se stal Vlastislav Bříza ze společnosti KOH-I-NOOR holding, který zasedne v čele odborné poroty letošního ročníku: „Titul EY Podnikatel roku vnímám nejen jako ocenění své celoživotní práce, ale i práce našich zaměstnanců, managementu a mých synů. Šlo mi o holding a jméno KOH-I-NOOR, které je ve světě známější než v Česku. A to jsem chtěl změnit. Samotnou účast na světovém finále potom považuji za vrchol kariéry,“ říká Bříza.

V porotě pak spolu s ním budou rozhodovat i další držitelé titulu EY Podnikatel roku – například Jiří Hlavatý (JUTA), Eduard Kučera (AVAST Software), Zbyněk Frolík (Linet) nebo Jannis Samaras (Kofola). 

Záznam pořadu Podnikatel roku 2014 (zdroj: ČT24)

Nominační formulář a přihlášku do soutěže naleznete na webových stránkách www.podnikatelroku.cz. Uzávěrka je 31. října 2015.

  • Soutěží se v kategoriích EY Podnikatel roku, EY Technologický podnikatel roku, EY Začínající podnikatel roku, EY Podnikatel roku kraje a EY Společensky prospěšný podnikatel roku. 
  • Nominační formulář a přihlášku do soutěže naleznete na webových stránkách www.podnikatelroku.cz. Uzávěrka je 31. října 2015. 
  • EY Podnikatel roku 2015 bude vyhlášen na slavnostním večeru v Praze 1. března 2016.
  • Soutěž Podnikatel roku pořádá poradenská firma EY (dříve Ernst & Young) ve světě od roku 1986. Aktuálně se koná v téměř 60 zemích.