Myši opět útočí – tentokrát na Kaufland v Kolíně

Kolín - Státní zemědělská a potravinářská inspekce dnes uzavřela prodejnu Kaufland v Benešově ulici v Kolíně. Inspektoři totiž při kontrole našli na ploše prodejny i v regálech s balenými potravinami myší trus. Hlodavci jsou pro prodejny potravin velkým problémem. Ze stejného důvodu rozhodla inspekce minulý týden také o uzavření Albertu v Praze 9.

Myší trus a nakousané obaly některých potravin čekaly na inspektory v kolínském Kauflandu. Stejně jako minulý týden v Praze 9 nebo v únoru v prostějovském Lidlu rozhodli ihned o uzavření prodejny. Na následnou kontrolu zavítají do prodejny zítra ráno. „Pokud zjistí, že nedostatky byly odstraněny, bude poté prodejna opět otevřena,“ informoval Michal Spáčil z tiskového oddělení inspekce. „Je možné, budou-li pochybení napravena, že dojde k otevření prodejny bez dalších sankcí, ale není ani vyloučené, že inspekce udělí pokutu,“ dodal.

Vedení společnosti Kaufland výsledky kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce v kolínském hypermarketu překvapily. „Ve všech našich prodejnách pravidelně každý měsíc provádíme deratizační kontroly. Poslední na této prodejně byla provedena 21. dubna a nedošlo při ní k žádnému zjištění,“ sdělil mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

Reportáž Ivany Šmelové (zdroj: ČT24)

Zkušenosti z Prahy i z Prostějova nasvědčují tomu, že se provozovatelům daří prodejnu po nájezdu hlodavců urychleně vyčistit a hned následující den otevřít. O co nejrychlejší obnovení provozu se chce podle Šperla pokusit i kolínský Kaufland.