První adventní neděli se ochladí a začne sněžit, mráz vydrží celý týden

Česko zažilo mrazivé sobotní ráno, námrazy hrozí například na Rychnovsku, řidiči by podle silničářů měli být opatrní i na Strakonicku a Českobudějovicku, kde mohou být silnice mokré. Sněžit by mělo v noci na pondělí, do té doby budou vločky padat na horách, v nížinách se objeví jen naprosto výjimečně. Mrazivé noci vydrží podle meteorologů až do příštího víkendu, kdy by se mělo oteplit.

V sobotu ráno se teploty pohybovaly pod bodem mrazu, například v Luční boudě či na Lysé hoře bylo -8 stupňů Celsia. Naopak nejteplejší ráno zažila Praha a také České Budějovice, kde teploměr ukazoval -2 stupně.

Přes den by měly teploty vystoupat mezi jeden až pět stupňů Celsia, na horách zůstanou pod nulou. Na většině území bude polojasno, přechodně oblačno, přičemž na horách by mohly nasněžit zhruba dva centimetry sněhu. Jinde se sněhové přeháňky vyskytnou jen naprosto výjimečně.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

Nedělní ráno bude podle meteorologů výrazně mrazivější, když teploty místy spadnou až na -6 stupňů, na horách budou minima kolem -10 stupňů Celsia. Přes den se rtuť v teploměru dostane na dva stupně nad nulou. Obloha bude jasná až polojasná, výjimečně se objeví mlhy, kterou mohou namrzat.

Během první adventní neděle začne ale oblaků od západu přibývat a večer už by mohlo slabě sněžit, na jihozápadě republiky se déšť smísí se sněhem.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

Sněhových srážek bude během pondělí s mizející oblačností ubývat, v úterý už budou vločky padat pouze na severovýchodě, jinde jen zřídka. Obloha se vyjasní a teploty se ústálí mezi minus dvěma až dvěma stupni Celsia.

Podobné teploty vydrží až do víkendu, kdy by se mělo oteplit na tři až sedm stupňů.