Nepřekračuj svůj limit a dojeď domů. Nová kampaň Besipu cílí na rodiče na motorkách

Události: Nová kampaň Besipu cílí na motorkáře (zdroj: ČT24)

Nová kampaň Besipu se jménem Limit cílí na motorkáře. Závodník Lukáš Pešek v ní připomíná rekreačním jezdcům, že dochází ke zbytečným nehodám, příčiny spatřuje v nepozornosti i neznalosti. Letos už na silnicích zemřelo 49 motocyklistů a přes 200 utrpělo těžká zranění.

Videa motorkářů prakticky denně plní internet. Zachycují nepozornost, chyby a hazard. Ročně záchranáři zasahují u téměř dvou tisíc nehod. Za první pololetí letošního roku zemřelo již 49 motorkářů.

„Lidi na motorkách umějí jet rychle, to není žádné umění, přidáte plyn a jede to. Ale více než půlka z nich neumí zabrzdit, a to se nebavím o rychlém, efektivním zabočení. Lidé vůbec nevědí, jak na to,“ zkritizoval schopnosti řidičů motocyklový závodník Lukáš Pešek.

Vloni vlastní vinou na silnicích zemřelo 59 motocyklistů. Nejčastěji šlo o řidiče ve věku 35 až 45 let, tedy převážně rodiče. Právě na ně nová kampaň nazvaná Limit cílí. Sděluje, že každý řidič by měl při řízení myslet a chovat se tak, aby vždy bezpečně dojel domů.

„Budeme mít spot, který útočí hlavně na emoce, ale součástí je i terénní část, kdy máme Lukáše Peška na propagačních akcích, bude tam motoškola, kurzy bezpečné jízdy,“ informoval ředitel Besipu Tomáš Neřold.

Do kurzů se bude moci přihlásit sto motorkářů. Informace budou k dispozici v nejbližších dnech na internetových stránkách Besipu.