Během týdne se oteplí až ke 20 stupňům, o víkendu ale přijde další ochlazení

Předpověď počasí pro nejbližší dny (zdroj: ČT24)

Teploty v tomto týdnu budou některé dny atakovat i 20 stupňů Celsia, v noci na úterý a na středu však může také mrznout. Nejteplejším dnem bude zřejmě středa, ve druhé polovině týdne pak bude hodně pršet. Ze soboty na neděli se  čeká další ochlazení, ostatně podle pranostiky přicházejí právě 12. května ledoví muži Pankrác, Servác a Bonifác.

V noci na úterý se na řadě míst vyjasní. Foukat bude mírný vítr od západu až severozápadu a ranní teplota se bude pohybovat kolem nuly. Při zemi klesne až k minus pěti stupňům.

V úterý budou po velmi studeném ránu hlavně v severní polovině území přibývat mraky. Přeháňky se objeví častěji na severu a odpolední teplota bude v průměru kolem 12 stupňů Celsia. Na horách může připadnout i další sníh, sněžit by mělo v polohách od 900 metrů. 

Středa se pravděpodobně stane jedním z nejteplejších dnů týdne. Maxima se zastaví těsně pod 20 stupni a často bude svítit slunce. Od západu se ale začne obloha zatahovat. Navečer pak bude hlavně v západní polovině Čech místy pršet a naprší až tři litry vody na čtvereční metr. Ve východních Čechách a na Moravě bude během středy zesilovat vítr. Jeho nárazy překročí rychlost 50 kilometrů v hodině.

x
Zdroj: ČT24

Až do pátku se každý den v Česku objeví déšť nebo přeháňky. Nejvíc vody zřejmě naprší ve čtvrtek, kdy bude pršet na většině území a z oblohy spadne až 15 litrů vody na metr čtvereční.

Sobota pak může být podobně teplá jako středa. Odpolední teplota se zase přiblíží až ke 20 stupňům. Od západu se zatáhne a začne pršet a neděle už bude chladnější. Ochlazení dorazí přesně na svátek ledových mužů Pankráce, Serváce a Bonifáce. Rána už ale nebudou tak studená jako v úterý a ve středu.