Dálnici D7 zavřela nehoda, problémy i na Pražském okruhu

Dálnice D7 byla odpoledne na 10. kilometru ve směru na Slaný uzavřena kvůli nehodě dvou aut. Při srážce zemřelo dítě a další člověk utrpěl zranění. Na místě zasahoval i vrtulník záchranářů. Provoz se podařilo obnovit krátce před 16. hodinou. Hromadná nehoda osmi kamionů a jedné dodávky zavřela odpoledne i Pražský okruh.

Podle mluvčí kladenské policie Jany Šteinerové se nehoda na D7 stala po 12:00. Byl při ní lehce zraněn 55letý řidič, podle dechové zkoušky před jízdou nepil alkohol. „Nezletilý spolujezdec utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ dodala Šteinerová.

Další člověk byl při nehodě lehce zraněn, po ošetření ho záchranáři převezli do spádové nemocnice. Na dálnici zasahoval také vrtulník záchranářů, který se ale vrátil zpět na základnu prázdný. Policie dopravu odkláněla na 9. kilometru na Bouchalku, zpět na dálnici se mohli řidiči vracet na 18. kilometru u Knovíze. 

Hromadná nehoda uzavřela také Pražský okruh

Dopravní komplikace vzešly z hromadné nehody na Pražském okruhu před sjezdem na Ořech ve směru na plzeňskou dálnici D5, provoz by na několik hodin zastaven. Dva lidé byli lehce zraněni, záchranáři vyslali na místo vrtulník i sanitku.

Nehoda se stala na 19. kilometru dálničního okruhu mezi sjezdy Ořech a Slivenec směrem na Plzeň. První informace mluvily o nehodě tří kamionů a dodávky, později policisté uvedli, že bouralo osm nákladních automobilů a dodávka. Jeden z řidičů naboural do sloupu mýtné brány a zdemoloval kabinu svého vozu. Zkoušky na přítomnost alkoholu u řidičů byly
negativní, dodal policejní mluvčí Jan Rybanský.

V okolí nehody se tvořily dlouhé kolony, ucpané byly i objízdné trasy, například ulice K Barrandovu. Zdržení čekalo i motoristy, kteří jeli po okruhu v opačném směru. U nehody zasahovali také hasiči, kteří za pomoci speciálního chemického automobilu zachytávali uniklou naftu, aby se nedostala do nedalekého potoka. Část nafty hasiči odčerpávali přímo z nádrží, uvedli pražští hasiči na Twitteru.