Velkou cenu Brna navštívilo víc než 193 tisíc lidí. Při odjezdu se čekalo desítky minut

Přes 193 tisíc fanoušků motorek navštívilo letos Velkou cenu Brna - při odjezdu pak čekali desítky minut v kolonách. Hustý provoz byl na vedlejších silnicích i na D1. Problémy v dopravě se vyskytovaly i v sobotu dopoledne – po několika nehodách byla na zhruba hodinu zablokovaná dálnice ve dvou pruzích.

Na Masarykově okruhu v Brně se jely hlavní závody. Triumf ve Velké ceně České republiky si vydobyl lídr seriálu Španěl Joan Mir a zvýšil svůj náskok na Itala Romana Fenatiho, který v Brně skončil druhý.

Čeští závodníci ve všech kategoriích zůstali bez bodů. Podrobnosti zde.

V okolí Masarykova okruhu byl nejhustší provoz kolem 16. hodiny. Týkalo se to zejména Kývalky a Ostrovačic.  „Ani na vedlejších silnicích už ale nenasvědčuje nic tomu, že před dvěma hodinami parkovalo 11 tisíc aut,“ hlásila po 19. hodině redaktorka Veronika Kynčlová.

Policisté dosud řešili jen drobné problémy, například krádež trička ze stánku. „Podezřelého bez dokladů pomohli identifikovat slovinští kolegové. Případ jsme vyřešili blokovou pokutou,“ uvedl brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Svéráz života v kempu: Fanoušci GP Brno se v decibelech nenechají zahanbit (zdroj: ČT24)