Na chomutovském sídlišti se v noci střílelo, jeden muž zemřel

Na sídlišti v Chomutově se střílelo (zdroj: ČT24)

Policie vyšetřuje noční střelbu na chomutovském sídlišti. Zůstal po ní jeden mrtvý. Policie hned po činu zadržela 37letého muže. Podle některých svědků chtěl střelbou ukončit hádku sousedů. V sobotu v podvečer se na místě začali scházet lidé.

V Chomutově se v noci z pátku na sobotu střílelo, na následky střelného poranění tam zemřel čtyřiatřicetiletý muž. Podezřelého sedmatřicetiletého muže, který střílel legálně drženou zbraní, policisté na místě zadrželi.

„Ve věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Bližší okolnosti celého případu jsou předmětem dalšího prověřování,“ uvedl mluvčí policie Daniel Vítek.

Incident se stal kolem třetí hodiny ráno v Jirkovské ulici v Chomutově. Server Romea.cz uvedl, že zastřelený muž byl Rom.

V sobotu navečer se na místě střelby uskutečnilo pietní shromáždění, na které přišlo asi 150 lidí. Ještě před jeho zahájením však policisté prostor znovu ohradili páskami. „Nicméně po celou dobu jsme umožňovali vstup na pietní místo, aby tam lidé mohli zapálit svíčku, položit květinu,“ uvedl Vítek.

Uzavření prostoru podle něj s pietní akcí nesouviselo. „V průběhu vyšetřování jsme získali poznatky, že by se tam mohly nacházet další stopy důležité pro trestní řízení,“ řekl Vítek. Technici z oboru balistiky podle něj v ohrazeném prostoru našli večer další dvě střely.