Česká města vítala nový rok ohňostrojem. Podívejte se na záznam pražské show

Podívejte se: Záznam novoročního ohňostroje 2017 v Praze (zdroj: ČT24)

Od snídaně ve Fantově kavárně po západ slunce na Petříně. Novoroční ohňostroj v Praze tematicky sledoval jeden den v hlavním městě - odvyprávěl ho pomocí téměř 4800 pyrotechnických výstřelů a 240 dalších efektů. Na webu ČT24 si jej můžete pustit ze záznamu. Pyrotechnickou show připravila i další místa v Česku.

Jako místo pro pražskou světelnou podívanou byly vybrány Letenské sady. „Byly vyhodnoceny jako nejlepší místo kvůli viditelnosti,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová.

Dříve se novoroční ohňostroj v Praze odpaloval i ze Střeleckého ostrova nebo pontonu na Vltavě. Ochranáři to však kritizovali, protože plašil vodní ptactvo. Praha chce vyhláškou ohňostroje v centru zakázat úplně s výjimkou několika vybraných dní v roce včetně Silvestra a Nového roku.

Sportovní i ohnivé fantazie

Ohňostroj na Nový rok připravili také v Ostravě, patnáctiminutová světelná a hudební show se částečně inspirovala barokem. V Olomouci přichystali sportovně laděný ohňostroj jako připomínku toho, že moravská metropole je v roce 2017 nositelem titulu Evropské město sportu.  V Hradci Králolové zvolili téma „ohnivá fantazie“. Ohňostroj vítal nový rok také v Plzni nebo Jihlavě. 

Naopak bez této zábavy se letos rozhodli obejít v Brně,  Liberci, Pardubicích, Českých Budějovicích nebo v Karlových Varech.