Sníh může o víkendu překvapit i v nížinách – na chvíli se vrací zima

Navzdory kalendáři se do Česka o víkendu vrátí zimní počasí, podle Českého hydrometeorologického ústavu může přechodně sněžit i v nížinách. Na horách pak ojediněle hrozí náledí či sněhové jazyky. Denní teploty se v sobotu budou pohybovat kolem deseti stupňů, tepleji bude na jihovýchodní Moravě. V neděli se pak ochladí ještě víc.

V sobotu hlásí předpověď srážky, které budou v polohách nad 600 metrů přecházet ve sněžení či smíšené přeháňky. V noci ze soboty na neděli a v neděli ráno se mohou se sněhem setkat i lidé žijící v níže položených místech. „Není vyloučeno, že sněhové krupky s deštěm mohou padat i ve středních, nebo dokonce i v nižších polohách,“ píše ČHMÚ na webu.

Počasí: V neděli večer se sněhové přeháňky mohou objevit i v nížinách (zdroj: ČT24)

Déšť nebo přeháňky se během soboty rozšíří postupně na většinu území, teploměr vystoupí přes den na osm až 12 stupňů Celsia, na jihovýchodě Moravy může být až 15 stupňů.

V neděli bude proměnlivá oblačnost, na horách četné sněhové přeháňky a přechodně i v nižších polohách. Teploty budou ještě nižší a většinou nepřekročí devět stupňů, jen na jihovýchodě země může být až 11 stupňů.

Výhled počasí na příští týden
Zdroj: Facebook - Počasí ČT

I po víkendu zřejmě vydrží chladnější a deštivé počasí, mírné oteplení se dá čekat až na konci příštího týdne. Na jeho začátku mohou teploty v noci klesat pod bod mrazu a denní nepřekročí deset stupňů.