Policie po dvou výstřelech zadržela řidiče v kradené mazdě

Praha - Ujíždějícího řidiče, který jel nejspíš v ukradeném voze, pronásledovala dnes dopoledne policie v Praze. Řidiče a jeho spolujezdkyni zadržela po dvou výstražných výstřelech, když se pokusili utéct poté, co muž u nájezdu na Jižní spojku naboural do policejního vozu. Policie řidiče obviní z útoku na veřejného činitele a maření výkonu úředního rozhodnutí, informovala na webu mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policisté nejdříve chtěli muže v Hornoměcholupské ulici zkontrolovat, protože jeho auto mělo německou registrační značku, jejíž platnost skončila, uvedla Miklíková. Řidič zelené Mazdy MX 5 ale podle ní před policisty začal ujíždět. Projel Holochovskou, Hornoměcholupskou a Švehlovou ulicí, odkud pak vjel na nájezd z Jižní spojky.

Muž přitom údajně jel nepřiměřenou rychlostí, a to i přes soudní zákaz řízení vozidel. U nájezdu na Jižní spojku ve směru do ulice 5. května pak narazil do policejního vozu a lehce zranil policisty, dodala mluvčí.

Šestadvacetiletý zadržený muž musí vysvětlit, jak k celostátně hledanému vozidlu přišel. Rovněž bude čelit obvinění z trestných činů útoku na veřejného činitele a maření výkonu úředního rozhodnutí.