Týniště nad Orlicí zažívá velký nárůst kamionové dopravy

Týniště nad Orlicí - Velký nárůst kamionové dopravy zažívají obce v okolí Týniště nad Orlicí. Může za to částečná uzavírka silnice první třídy z Hradce Králové na Ostravu. Řidiči se dlouhé objížďce vyhýbají tak, že riskují a jezdí po cestách, kde by jezdit vůbec neměli.

Kvůli částečné uzavírce z Týniště nad Orlicí na Ostravu musí řidiči kamionů objíždět šest kilometrů dlouhou trasu po šedesátikilometrové objížďce. Řada z nich to řeší po svém. Cestu si zkracují po silnici, na které těžší nákladní auta nemají co dělat. Minulý týden to prokázalo policejní vážení vozidel. „Bylo odchyceno osm vozidel, které překročily povolenou tonáž. Měli zpravidla okolo 36 tun,“ předkládá výsledky vážení starosta Albrechtic nad Orlicí Jaromír Kratěna (ODS).

I když policie u Týniště posílila hlídky, to, že je kamion těžší se bez váhy, dokazuje obtížně. Policisté ale starostovi Albrechtic slibují, že vážení aut bude častější. „Řidiči budou muset počítat s tím, že tady budeme měřit rychlost a vážit vozidla,“ říká Rudolf Petřík z okresního ředitelství rychnovské policie.

Situace v obci, a to nejen v Albrechticích, se počátkem letních prázdnin zkomplikuje ještě víc. Zatímco v současnosti je uzavírka pouze jednosměrná, od července bude úplná a je naplánovaná až do konce září letošního roku.