Student Agency ruší některé autobusové spoje mezi Prahou a Libercem

Praha/Liberec - Jediný autobusový dopravce na trase Praha - Liberec Student Agency ruší skoro na tři měsíce některé pravidelné spoje na této trase. Zbývající pravidelné linky jsou tak beznadějně vyprodané. Řada lidí, kteří jezdí do Prahy za prací, má s dopravou problémy.

Student Agency o obnovení spojů neuvažuje. „My jsme snížili počet spojů, protože to odpovídá přepravní poptávce. Cestující zkrátka jezdí míň během léta,“ vysvětluje ředitel Student Agency Radim Jančura.

Výsledkem je ale to, že rezervovat si teď jízdenku mezi šestou a desátou hodinou ranní je skoro nemožné. Spoje jsou vyprodané i na tři týdny dopředu. Někteří cestující se tak do autobusu vůbec nedostanou. Student Agency ale tvrdí, že linky ani posílit nemůže. „Je období dovolených a vše co má kola jezdí do Chorvatska a do Španělska,“ říká Jančura.

Student Agency na této trase už před časem vyhrála konkurenční boj s ČSAD Liberec, která už mezi Libercem a Prahou vůbec nejezdí. A i když má ČSAD Liberec licenci na provoz linky až do roku 2011 vůbec neuvažuje o tom, že by teď znovu provoz obnovila.

Využít pro cestu do Prahy služeb ČD většina cestujících odmítá. Vlakem tam trvá cesta přes tři hodiny, zatímco autobusem jen jednu.