Počet pasažérů ČSA do konce září stoupl na 4,4 milionu

Praha - Od ledna do konce září letošního roku České aerolinie přepravily 4,4 milionu cestujících, což je o 4,9 procenta více než za stejné období loni, uvedla mluvčí firmy Daniela Hupáková. Na růstu se podílela pravidelná i nepravidelná doprava. Celkem České aerolinie uskutečnily za devět měsíců téměř 32 000 letů, jejich letadla přepravila také přes 15 000 tun zboží a pošty. V samotném září lety ČSA využilo téměř 565 000 lidí.

Na pravidelných linkách aerolinky přepravily do konce září téměř 3,7 milionu cestujících, tedy o 4,4 procenta více než loni. Největší poptávka byla tradičně po letech do Moskvy, Paříže, Amsterdamu, Madridu a Londýna. Počet přepravených pasažérů charterových spojů ČSA vzrostl o 7,6 procenta na téměř 782 000 cestujících. Cestovní kanceláře a agentury měly zájem především o středozemní destinace jako je Egypt, Španělsko a Řecko.

ČSA se loni po několika letech ztrát vrátily do černých čísel. Auditovaný čistý zisk činil 207 milionů korun. V roce 2006 hospodařily aerolinie s téměř čtyřsetmilionovou ztrátou.