Policie stíhá mladíka za přejetí muže u Leskovic

Strakonice - Pětadvacetiletého mladíka stíhají policisté za přejetí o tři roky staršího muže u Leskovic na Strakonicku. Viní ho z ublížení na zdraví, řízení bez řidičského oprávnění a maření úředního rozhodnutí. Přejetý muž se bude s poraněním v oblasti pánve léčit nejméně rok, uvedla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Podle policie řídil pětadvacetiletý muž 16. listopadu BMW, které nesplňovalo technické podmínky, a ráno kolem čtvrté hodiny za zatáčkou směrem na Chrášťovice přejel na silnici u pravé krajnice ležícího osmadvacetiletého muže. Vozidlo se pak stalo neovladatelným a řidič narazil do stromu v příkopu.

„Za volant usedl i přesto, že má rozhodnutím soudu uložen zákaz řízení všech motorových vozidel, a navíc vůz řídil po předchozím požití alkoholu, což potvrdil i závěr znaleckého posudku,“ uvedla Nováková. I zraněný muž byl podle policistů opilý.

Do nemocnice zraněného muže přivezli vozidlem Volkswagen dva mladíci ve věku 28 a 18 let ze Strakonicka s verzí, že u Domanic našli zraněného muže ležícího na silnici. Policisté ale poté zjistili, že se nehoda stala poblíž Leskovic.