Týdenní výluka změní vedení ostravských tramvají

Ostrava – Celý týden bude od soboty 22. srpna probíhat tramvajová výluka v Ostravě. Tramvaje nebudou moci odbočit ze zastávky Náměstí Republiky doleva směrem do Vítkovic. Změněna proto bude trasa linek 1, 2 a 4 a zavedena bude náhradní tramvajová linka X. Pro zachování návazností doznají změn také jízdní řády ostatních tramvajových linek s výjimkou linky 3. Zachování vazeb na tramvajovou dopravu si vyžádá i úpravy jízdních řádů autobusových linek 41 a 77.

Náhradní tramvaje X budou jezdit ze zastávky Vítkovice-vysoké pece na Mírové náměstí. Zastavovat tam bude před restaurací U Výběru.

Spoje linky 1 pojedou odklonem ze zastávky Dr. Malého vlevo na provizorní zastávku Náměstí Republiky a dále do zastávky Hulváky, kde budou ukončeny.

Trasa linky 2 bude odkloněna přes Mariánské náměstí a po ulicích 1. máje a 28. října. Zastávky Pohraniční a Železárenská na ulici 1. máje budou linkou 2 obsluhovány pouze od 4:30 do 23 hodin.

Linka 4 bude během výluky prodloužena ze zastávky Hotelový dům Jindřich až na tramvajovou smyčku Hlavní nádraží jako náhrada za odkloněnou linku 1.