V Chroustovicích prošetřují šikanu studentů kantory

Chroustovice – Policie začala na odborném učilišti v Chroustovicích na Chrudimsku vyšetřovat údajnou šikanu žáků. Na lyžařském výcviku v Krkonoších měli být žáci svlečení jen do spodního prádla a poléváni vodou v několikastupňovém mrazu. Několik anonymních oznámení na nevhodné chování pedagogů obdržela nejen školní inspekce, ale také Krajský úřad v Pardubicích a chrudimská policie.

V anonymech se píše, že chlapce a děvčata, svlečené jen do spodního prádla, polévali učitelé vodou – venku a v mrazu. Krajský úřad získal i fotografie, které to potvrzují. Mělo jít o jakousi formu trestů. Někteří žáci školy se cítí poníženi. Jiní tvrdí, že si takové tresty odsouhlasili sami a jako šikanu to nevnímají.

Psycholožka Petra Novotná sdělila, že existuje velmi málo informací o přesném průběhu údajné šikany. K řediteli OU a PrŠ Chroustovice Jaroslavu Bálkovi však podle jeho slov žádná stížnost nepřišla. Vedení krajského úřadu už řediteli pozastavilo funkci. Ten zároveň naznačil, že za celou záležitostí může stát i jeden z členů pedagogického sboru, který školu opouští a řediteli se chce pomstít.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Krajský úřad ustavil jako zřizovatel školy vyšetřovací komisi, která by měla celou záležitost prošetřit.