Zpěvák Kalousek se Tůmy nebojí, Praze nabízí kulturní znalosti

Praha – Komunální volby v Praze se blíží a Občanské demokratické straně, která v hlavním městě dlouho vládla, šlape na paty TOP 09 s jejich kandidátem, bývalým guvernérem ČNB Zdeňkem Tůmou. Na kampaň soupeřů zareagovala ODS po svém – přesvědčila tři nezávislé osobnosti, aby přijaly role lídrů v klíčových pražských obvodech. Jedním z nich je i zpěvák, manažer a producent Jan Kalousek. Ten se svých soupeřů nebojí a soustředí se zatím hlavně na svůj program. Do pražské politiky chce přinést svoje odborné znalosti z kulturního prostředí. Zpěvák uznává, že jeho tvář může být částečně i návnadou na voliče.

Kromě Kalouska oslovila ODS i někdejšího hokejového brankáře Petra Břízu a lékaře Bohuslava Svobodu. „V tuto chvíli je to u ODS krok správným směrem,“ míní Kalousek. Podle něj strana oslovila nezávislé osobnosti kvůli jejich odbornosti a manažerským schopnostem. 28. září bude posléze oznámen kandidát na primátora.

Kalousek o své kandidatuře:

„ODS se nás, nezávislé kandidáty, rozhodla oslovit, abychom vstoupili do politického života. Máme přinést straně nový vítr a nové nápady. Oslovila nás jako odborníky a manažery v určitých oborech.“

Interview ČT24


Kalousek se celý život pohybuje v kulturním prostředí. „Vím, kam zavolat, koho se případně zeptat. Další oblastí je cestovní ruch. Jedním členem mého týmu je Tomio Okamura. Budeme sestavovat takový program, aby byl pro Prahu co nejlepší,“ řekl Kalousek. Ten rovněž studoval architekturu. „Projekt Kaplického Chobotnice se mi líbí, ale jsme teď v době krize a ta stavba je velmi drahá,“ konstatoval Kalousek.

Zpěvák bude kandidovat v prvním pražském obvodě, kde proti němu bude stát za TOP 09 Zdeněk Tůma a také zastupitel Prahy 2 Jiří Dienstbier mladší, kterého nasadili sociální demokraté. „Vůbec nepřemýšlím, kdo je mým sokem. Soustředím se, abych přinesl co nejlepší program. Rozhodně se necítím jako při boji s Goliášem,“ prohlásil Kalousek.

Lídři kandidátek
Zdroj: ČT24