Hromadná nehoda si na R52 vyžádala deset zraněných

Ledce (Brněnsko) - Na hlavním silničním tahu Brno-Vídeň se dnes ráno stala hromadná dopravní nehoda šesti osobních aut. Výsledkem je 10 zraněných, z toho jednoho zraněného uvedli záchranáři do umělého spánku. K havárii došlo na rychlostní silnici R52 u obce Ledce na Brněnsku. Příčinou je patrně rychlá jízda jednoho z účastníků nehody, uvedl mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek. Havárie tak blokovala celé dopoledne silnici R52 ve směru na Brno.

Kolize se stala kolem šesté hodiny. „Jedenadvacetiletý řidič osobního auta Škoda Felicia si při najíždění na rychlostní komunikaci počínal velmi neopatrně, přičemž došlo ke kontaktu s projíždějícími dvěma osobními automobily. Následně do havarovaných aut narazila další tři osobní auta,“ popsal nehodu Malášek. Tři ze šesti vozidel skončily mimo silnici.

Zranění devíti osob bylo lehčího charakteru a skončili na urgentních příjmech brněnských nemocnic. Nejtěžší poranění utrpěl jedenadvacetiletý řidič, vzhledem k vážnému poranění hlavy jej zdravotníci uvedli do umělého spánku a následně transportovali do brněnské fakultní nemocnice.

Na místo byli přivoláni hasiči z Židlochovic, Pohořelic a Ivančic, kteří odstraňovali vraky aut. Škody dosud nebyly vyčísleny. Policie dopravu odkláněla na nedalekou bývalou hlavní silnici spojující Mikulov a Brno.

„Dopravní policisté nehodu dále vyšetřují, mimo jiné nařídili odběr krve a moči u zraněných řidičů, aby zjistili, zda tito nebyli při nehodovém ději pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky,“ uvedl Malášek.