V pražské kavárně se střílelo

Praha - Střelbou skončila ve středu večer rozepře tří mužů v kavárně v centru Prahy. Nikdo nebyl zraněn, střelce policie dopadla. Třiačtyřicetiletému cizinci, který v Česku pobývá nelegálně a pod cizí totožností, hrozí až osmileté vězení. Podle neoficiálních informací jde o Albánce, který nejspíš patří k mafii. Údajně už má na kontě podobný trestný čin - v Německu měl střílet na policistu.

Muži seděli v kavárně v Jindřišské ulici a dostali se do slovní rozepře. Ve chvíli, kdy dva z nich vstali a chtěli odejít, třetí vytáhl střelnou zbraň a vystřelil do zdi vedle nich. Jeden z mužů pak chytil střelce za ruku, ten však vystřelil ještě do stropu a do podlahy. Potom všichni tři utekli. V kavárně v té době pobývalo dalších dvanáct lidí, nikomu se nic nestalo. Zásahová jednotka muže zadržela na Praze 3.

Muž byl obviněn z obecného ohrožení, nedovoleného ozbrojování, výtržnictví, padělání a pozměňování veřejné listiny a maření výkonu úředního rozhodnutí. Podle mluvčí pobýval cizinec v Česku nelegálně a pod třemi různými totožnostmi.

Reportáž Magdy Trojanové (zdroj: ČT24)