Zastávka Praha-Gymnasijní se vrací do služby

Praha – Provizorní dřevěná konstrukce železniční zastávky Praha-Gymnasijní se na dva týdny opět stává konečnou vlaků z Kladna. Zbylý úsek trati přes dejvické nádraží do Holešovic a na Masarykovo nádraží zůstane mimo provoz do 8. května. Správa železniční dopravní cesty, které dráha patří, stejně jako v několika případech loni i předloni vyhověla silničářům, kteří potřebují trať uzavřít kvůli stavbě tunelu Blanka a komunikací na ni navazujících.

Protože je prozatímní konečná uprostřed jednokolejného úseku, řídí se vlaky na trati Praha–Kladno–Rakovník zvláštními jízdními řády. Osobní vlaky směrem z Prahy do Kladna pojedou o zhruba deset až 15 minut dříve, směrem do Prahy naopak o deset až 15 minut později než obvykle. Rychlíky a spěšné vlaky svoji časovou polohu nezmění, budou ale kromě Gymnasijní zastavovat také na veleslavínském nádraží.

Náhradu vyloučeného úseku z Dejvic do centra zajišťují tramvaje a metro. Platí v nich i jízdenky Českých drah vydané z některé ze stanic kladenské trati do centra Prahy. Cestující z Kladna také mohou v Hostivici přestoupit na vlak příměstské linky S65, která jezdí přes Řepy na Smíchov. Právě přes Řepy je kvůli výluce odkloněn také cyklovlak z Prahy do Slaného, který obvykle začíná na Masarykově nádraží.