„Závodníci“ vyděsili řidiče, ten po nehodě zemřel

Slaný (Kladensko) – Od smrtelné nehody, ke které přispěli, uprchli dva řidiči-„závodníci“ s vozy Nissan GTR bílé a červené barvy. Policie po nich pátrá. Nehoda se stala v sobotu večer u Slaného na silnici I/7. Podle policistů způsobili svou bezohlednou jízdou se vzájemným předjížděním nehodu dalšího vozidla, ve kterém cestovali dva lidé. Oba utrpěli vážná poranění, jeden z nich jim v nemocnici podlehl.

Oba řidiči, kteří podle policie nehodu způsobili, se zřejmě vraceli z tzv. tuningového srazu v Panenském Týnci. Cestovali sportovními vozy, které se na silnicích nevyskytují příliš často. „Řidiči se vzájemně riskantně předjížděli a ohrozili protijedoucí vozidlo značky Renault Twingo, v němž cestovali muž a žena,“ popsala policejní mluvčí Michaela Nováková, co nehodě předcházelo.

Když šestadvacetiletý řidič malého renaultu zjistil, že se přímo na něj řítí jiné auto, strhl řízení. Čelnímu střetu se tak renault sice vyhnul, skončil však na střeše v přilehlé stráni. Řidiči nissanů z místa nehody ujeli. Záchranáři odvezli oba zraněné do pražských nemocnic. „Šestadvacetiletý řidič v nemocnici později zemřel,“ dodala mluvčí Nováková. Dvaadvacetiletá spolujezdkyně je podle ní stále v kritickém stavu.

Tuning party se v Panenském Týnci konala od pátku do soboty. Sjíždějí se na ní majitelé aut, která si různě upravují. Své sériově vyráběné vozy například vybavují výkonnými motory, různými doplňky a upravují jejich karosérie i interiéry.