Za tragickou nehodou jsou patrně řidiči tuningových aut

Kladno - Ze zavinění sobotní tragické nehody na rychlostní silnici R7 u Slaného na Kladensku policie podezřívá jednoho ze dvou řidičů sportovních vozidel Nissan GTR, kteří se po silnici vraceli z víkendového tuningového srazu. Policisté jednatřicetiletého cizince zatím neobvinili. Na policii jako svědek vypovídal i zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec (ODS), který řídil druhé auto. Politik rádiu Impuls potvrdil, že na místě byl. Podezřelí z místa nehody ujeli. Podle policistů způsobili svou bezohlednou jízdou se vzájemným předjížděním nehodu dalšího vozidla, ve kterém cestovali dva lidé. Oba utrpěli vážná poranění, jeden z nich jim v nemocnici podlehl.

Na jednoho z možných podezřelých řidičů upozornili čtenáři diskusního fóra serveru idnes.cz, podle nichž se pražský zastupitel akce v Panenském Týnci zúčastnil. Vavřinec potvrdil, že na policii kvůli nehodě vypovídal jako svědek. „Jsem přesvědčen, že jsem dopravní nehodu nezpůsobil a v současné době figuruju v této nehodě jako svědek a uvidí se dál,“ uvedl.

V podvečer policie zveřejnila další informace. Nehodu způsobil jednatřicetiletý řidič bílého Nissanu, který Tomáše Vavřince předjížděl. Jde o cizince, který trvale žije v Praze. „Je podezřelý z trestných činů usmrcení z nedbalosti, těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ řekla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková. Policie potvrdila, že Tomáš Vavřinec byl zatím vyslechnut jen jako svědek. Jeho roli při nehodě ale budou vyšetřovatelé dál zkoumat.

Nehoda se stala v sobotu večer na rychlostní silnici R7 mezi Slaným a Smečnem. Řidiči červeného a bílého Nissanu GTR se podle policie vzájemně riskantně předjížděli, a tím ohrozili posádku Renaultu Twingo. Jeho řidič strhl řízení, aby se vyhnul čelnímu střetu. Trosky malého renaultu pak skončily na střeše v přilehlé stráni. Šestadvacetiletý řidič zemřel v nemocnici. O čtyři roky mladší spolujezdkyně bojuje o život s těžkým zraněním hlavy a břicha.

Tuning party se v Panenském Týnci konala od pátku do soboty. Sjíždějí se na ni majitelé aut, která si různě upravují. Své sériově vyráběné vozy například vybavují výkonnými motory, různými doplňky a upravují jejich karosérie i interiéry.

Tomáš Vavřinec
Zdroj: ČT24