Dvě velké nehody stály život tři lidi

Kdyně (Domažlice) / Sázava (Orlickoústecko) – Při dvou velkých dopravních nehodách dnes zahynuli už tři lidé, dalších pět lidí utrpělo zranění. Ráno zemřely dvě mladé ženy v malém peugeotu, když řidička při odjezdu z čerpací stanice v Kdyni přehlédla nákladní auto. Odpoledne přišel na Orlickoústecku o život řidič staré Škody 120, do které čelně narazila fabie, kterou její řidička nezvládla.

Příčinou nehody v Kdyni byla zřejmě nepozornost čtyřiadvacetileté řidičky Peugeotu 106. Po půl osmé odjížděla od benzinové čerpací stanice, která leží u klatovsko-domažlické státní silnice I/22. „Nedala přednost v jízdě zleva jedoucímu nákladnímu vozidlu MAN, se kterým se střetla,“ popsala průběh nehody policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Spolu s řidičkou zemřela také dvaadvacetiletá spolujezdkyně. Další dvě ženy, které v autě cestovaly, přežily, vrtulník je s těžkými zraněními převezl do nemocnice. Jedna z nejdůležitějších silnic na jihozápadě Čech byla po nehodě asi tři hodiny uzavřena.

Třiaosmdesátiletý řidič Škody 120 zemřel při čelní srážce s fabií u Sázavy na Orlickoústecku. „Řidička Škody Fabia zřejmě dostala při předjíždění cyklistů na mokré vozovce smyk, vjela do protisměru a tam se čelně střetla s vozidlem Škoda 120,“ popsala havárii policejní mluvčí Iveta Lehká. Ve starší škodovce cestovaly také dvě ženy, které při srážce utrpěly zranění, jednu z nich musel vrtulník převézt do nemocnice. Zranění utrpěli i všichni tři lidé, kteří jeli ve fabii.

Od začátku prázdnin zahynulo na silnicích deset lidí. Nejtragičtější zatím byla neděle, kdy při nehodách přišlo o život pět lidí.