Motorista zbil řidiče autobusu, způsobil krvácení do mozku

Domažlice – Neobvyklé násilí zažilo autobusové nádraží v Domažlicích. Motorista, který nedaleko města špatně předjížděl a lehce tak poškodil své auto i linkový autobus, po dojezdu autobusu do Domažlic zaútočil na řidiče. Třiašedesátiletý zaměstnanec firmy ČSAD autobusy Plzeň je v nemocnici, zakusil krvácení do mozku. Agresivního řidiče Škody Octavie policie dopadla, hrozí mu až desetileté vězení.

Nehoda, která už mohla naznačit nesoudnost šestatřicetiletého řidiče octavie, nebyla zavážná. „Předjížděl autobus a zavadil o přední část autobusu. Řidič na místě zastavil, ale neprokázal svou totožnost a nesepsal společný záznam o dopravní nehodě a odjel do Domažlic. Posléze si počkal na autobusovém nádraží na řidiče autobusu a napadl ho,“ prohlásila Zdeňka Vogeltanzová, mluvčí Policie ČR.

Agresivní řidič napadl staršího muže v prostoru mezi autobusem a zdí, aby jeho jednání nebylo vidět. Útok na staršího muže byl nečekaný, o to však brutálnější. „Náš řidič upadl na zem, kde do něj bylo kopáno,“ přiblížil ředitel ČSAD autobusy Plzeň Miroslav Hucl. Dodal, že během své dlouhé kariéry ve firmě nepoznal agresivnější jednání.

Jan Šup, vedoucí domažlické pobočky ČSAD autobusy Plzeň:

„Jeden ze svědků viděl našeho řidiče odcházet z místa se zkrvavenou tváří a napuchlým obličejem. Zavolal policisty a záchranku, protože zraněnému řidiči útočník rozmlátil mobil o zeď.“

Třiašedesátiletý muž nyní leží v kritickém stavu v plzeňské fakultní nemocnici s těžkým poraněním hlavy. „Jeho stav zůstává velmi vážný,“ potvrdila mluvčí nemocnice Renata Jenšíková.

Útočník po činu uprchl. Policie ho ale záhy dopadla, svědci si totiž poznamenali registrační značku. Ačkoli policisté vědí, o koho jde, je muž na svobodě. Státní zástupce totiž nesouhlasil s jeho vazbou.

K nehodě, která vše zahájila, došlo ve středu po druhé hodině odpoledne na silnici mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi. „Ke střetu došlo zhruba půl kilometru před Domažlicemi. Vozovka se tu nebezpečně klikatí a je velice úzká,“ konstatoval vedoucí domažlické pobočky ČSAD autobusy Plzeň Jan Šup.

Reportáž Antonína Šimůnka (zdroj: ČT24)