Hledaného tříletého chlapce z Prahy našli v Brně

Praha/Brno - Tříletého chlapce z Prahy, po kterém bylo dnes ráno vyhlášeno pátrání, našli policisté v Brně. Dítě je v pořádku, ale bude ihned předáno lékařům, protože musí co nejdřív podstoupit výměnu krve. S chlapcem byla i jeho matka. Informoval o tom mluvčí brněnských policistů Pavel Šváb.

Hocha narozeného v květnu 2008 původně odvedla jeho matka a odmítla ho vydat na základě předběžného opatření Obvodního soudu pro Prahu 9 pracovníkům sociálně-právní ochrany.

Policisté však měli několik indicií, že se žena i s dítětem může ukrývat v Brně. „Během rána jsme při další prověrce narazili na rodinný dům, který byl zatemněn a nikdo nereagoval na výzvy k otevření,“ uvedl mluvčí. S lidmi uvnitř se nakonec podařilo navázat kontakt a po desítkách minut matka vyšla z domu i s dítětem dobrovolně. Policie se ji nyní chystá vyslechnout.

Policisté původně brali v úvahu také to, že se žena pokusí vycestovat do zahraničí i s chlapcem, který potřeboval akutní lékařskou pomoc. Její rodina totiž žije v Izraeli.