Nový muž pro Hrad. Pražský podnikatel Muzikář

Praha – Do prezidentského klání, které čeká Českou republiku na začátku příštího roku, vstoupil další účastník; svůj zájem o kandidaturu na prezidenta republiky oznámil pražský podnikatel a přítel stávajícího prezidenta Václava Klause Karel Muzikář st. Hlava státu, která vzejde z přímé volby, by podle Muzikáře měla na Hradě zůstat jen jedno volební období.

„První prezident by měl do své autority a do své práce vložit takové maximum, že mu pět let bude stačit na to, aby se dostatečně vyčerpal a do svého vládnutí a řízení České republiky z Hradčan dal maximum,“ uvedl k případnému výkonu prezidentské funkce Muzikář.

Dvaasedmdesátiletého byznysmena navrhly na prezidenta republiky ženy oceněné titulem Lady Pro z projektu Českých 100 nejlepších. Podle informací České pozice přitom tento projekt organizuje kulturní a vzdělávací společnost Comenius, jejímž prezidentem a spoluzakladatel je právě Muzikář.

Nový prezidentský kandidát je po Klausově tajemníkovi Ladislavu Jaklovi dalším zájemcem o prezidentský post, který má k Hradu blízko; právě Muzikář totiž stál mezi iniciátory myšlenky na vznik knihovny Václava Klause po vzoru amerických prezidentů. V Praze v současnosti vzniká i Knihovna Václava Havla.

Patří také mezi ty kandidáty, kteří mají komunistickou minulost; před rokem 1989 byl členem KSČ.