Z vloupání k podnikateli Papouškovi obvinili osm lidí

Litoměřice - Z loňského vloupání do vily litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška, při němž jeden z pachatelů zemřel, bylo obviněno osm lidí. Pět z nich je ve vazbě, tři jsou stíháni na svobodě. Soud by měl začít ještě do konce roku. Papouškova rodina se ho ale bude účastnit jen přes telemost, s útočníky se nechce potkat.

„Obžaloba byla podána pro zločiny loupeže a přečin porušování domovní svobody. Někteří z obviněných se těchto trestných činů dopustili formou spolupachatelství,“ řekl televizi Nova státní zástupce František Stibor. Skupina podle televize chtěla vykrást i další podnikatele.

Dům podnikatele Jaroslava Papouška přepadla skupina pěti zlodějů loni 25. května v noci. Podle jeho popisu byli útočníci ozbrojení, jeho dceři drželi pistoli u hlavy a jejího přítele, který se chtěl bránit, zase tloukli pažbami revolverů do hlavy. Oblečeni byli prý jako policejní komando. Po útoku zůstal na místě jeden z útočníků, který po rvačce zemřel. Vyšetřovatelé uznali, že úmrtí bylo důsledkem nutné obrany.