Soud propustil z vazby oba mladíky, kteří jsou obvinění z útoku na Hrůzu

Ostrava – Ostravský soud pustil z vazby oba mladíky, kteří v červenci v Ostravě zbili zpěváka Michala Hrůzu a vážně ho zranili. V pondělí propustil devatenáctiletého obviněného, který si na uvalení vazby podal stížnost, dnes opustil vazební věznici i jeho o rok mladší bratranec.

Propuštění obou podezřelých, které policie obvinila z ublížení na zdraví, potvrdil České televizi mluvčí soudu Lukáš Delong. „Proběhly výslechy všech důležitých svědků, takže pominula obava, že by je mohli ovlivňovat,“ vysvětlil Delong. Dodal, že vzhledem k tomu, že obviněným hrozí až deset let vězení, však stále hrozí, že by se mohli snažit vyhýbat trestnímu řízení. Proto na ně budou dohlížet probační úředníci. Obvinění se zavázali, že budou spolupracovat.

Zpěvák Michal Hrůza
Zdroj: ČT24

Policie mladíky zadržela několik dnů po incidentu, který se odehrál nad ránem v den zahájení festivalu Colours of Ostrava. K jejich odhalení přispěly mimo jiné kamerové záznamy. Třiačtyřicetiletý zpěvák, který si po koncertu na ostravském Festivalu v ulicích dne 16. července vyšel s přáteli na Stodolní ulici, se tam zdržel do ranních hodin. Stal se přitom svědkem konfliktu mezi dvěma opilými studenty. Snažil se je uklidnit. Když jim pohrozil, že na ně zavolá policii, surově ho zbili. Zůstal ležet na dlažbě v bezvědomí, krvácel do mozku a byl v ohrožení života. Lékaři ostravské městské nemocnice ho úspěšně operovali. Nyní prodělává rehabilitaci mimo ostravskou nemocnici. Útočníci po svém zatčení projevili lítost. Tvrdí však, že si na konflikt se zpěvákem nepamatují.

Michal Hrůza byl dříve frontmanem kapely Ready Kirken, s níž vydal čtyři alba s řadou hitů, jako je například Zejtra mám. V roce 2006 založil vlastní skupinu. Je mimo jiné autorem písně k seriálu Vyprávěj, k filmům Lidice nebo Zakázané uvolnění.