Stav Čechů z havarovaného autobusu je stabilizovaný

Atény - Z Čechů zraněných při středeční havárii českého turistického autobusu na severu Řecka bylo dnes ráno podle českého konzulátu stále 11 lidí v péči lékařů. Vážněji zraněni zůstávají údajně dva lidé, jedna žena a jeden muž, zatímco ostatní byli zraněni jen lehce. Zdravotní stav všech je podle lékařů stabilizovaný a vyvíjí se dobře. Při nehodě zahynuli ve středu tři čeští občané. V autobusu cestovalo 21 lidí.

Jedna žena leží na jednotce intenzivní péče v Soluni a vážněji zraněný muž je v nemocnici ve městě Ioannina.

V autobusu, který havaroval u města Grevena v severním Řecku, jelo 21 lidí. O všechny přeživší se starají na místě zástupci české cestovní kanceláře Nikolas Tours, která pobyt v Řecku organizovala.

Příčina nehody se podle něj teprve vyšetřuje. Do českého autobusu, který se s turisty vracel z výletu, narazil z dosud neznámých příčin vůz, ve kterém jely dvě ženy.

Nehodu u silničního mostu na trase Ioannina - Kozani zavinila kolem 17:00 místního času (16:00 SELČ) podle serveru newsit.gr řidička terénního vozu, která do autobusu narazila zezadu. Český minibus se prý po střetu převrátil na bok a začal částečně hořet, ale plameny se podařilo rychle uhasit.

Zranění Češi jsou stabilizovaní (zdroj: ČT24)