Firmy dnes zahájí dvě silniční stavby u zóny Triangle na Lounsku

Vysočany (Chomutovsko) - Firmy dnes zahájí práce na dvou významných silničních stavbách v Ústeckém kraji. Vybudování mimoúrovňového křížení silnic I/7 z Chomutova do Prahy a I/27 z Mostu do Plzně u strategické průmyslové zóny Triangle u Žatce na Lounsku si vyžádá zhruba 300 milionů korun. Na rozšíření silnice I/7 na čtyři pruhy v šestikilometrovém úseku z Vysočan na Chomutovsku do Bitozevsi na Lounsku v sousedství zóny Triangle stát vydá necelých 800 milionů korun.

Termín dokončení mimoúrovňového křížení je září 2009, práce na rozšíření úseku na silničním tahu na Prahu budou trvat do února příštího roku. "Bude se stavět za plného provozu, v případě nutnosti se doprava krátkodobě odkloní přes objížďky.

Křižovatka silnic I/7 a I/27 je od konce loňského roku provizorně řešena jako kruhový objezd. ŘSD ho nechalo postavit za čtyři miliony korun, důvodem bylo zejména zahájení provozu dvou japonských investorů v zóně Triangle, což si vyžádalo nárůst počtu projíždějících kamionů.

Obě stavby jsou součástí plánovaného rozšíření silnice I/7 v Ústeckém kraji od hranic Středočeského kraje, kam už vede od Prahy ve čtyřpruhu jako rychlostní komunikace R7, po Chomutov o další dva jízdní pruhy. Celkové náklady dosáhnou 13,78 miliardy korun. Úsek od zóny Triangle až k silnici I/13 v Chomutově by měl být hotov do konce roku 2010.