Volejbalistky Frýdku-Místku porazily v posledním letošním duelu Olomouc

Olomouc - Vítězstvím zakončily letošní rok volejbalistky Frýdku–Místku. V posledním předvánočním utkání využily slabší formy Olomouce a přivezly si odtud výhru 3:1. Olomouc v extralize prohrála už pošesté v řadě.

Cestu hostů za vítězstvím výrazně usnadnil zraněný kotník olomoucké smečařky Chalcarzové. Hlavní úderná síla Hanaček odstoupila už v prvním setu a i díky tomu ho Frýdek–Místek po boji vyhrál 25:23. V tom druhém vysokoškolačky zcela odpadly, když uhrály jen jedenáct míčů, do třetího dějství proto domácí nasadili výrazně pozměněnou sestavu s nahrávačkou Gregorovou na pozici univerzálky a vyhráli ho 25:23. Rozhodnutí přišlo za stavu 15:16 ve čtvrtém setu, kdy Olomoučanky nedokázaly přijmout servis Heleny Kojdové a hosté sedmibodovou šňůrou rozhodli. „Nádherný Ježíšek, my jsme věděly, že to bude strašně těžký zápas, tady se nehraje vůbec dobře, takže samozřejmě obrovská radost,“ řekla po zápase trenérka hostujícího celku Alexandra Dedková.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

 „Jestli to zůstane takhle, tak máme na to, abychom hráli někde kolem pátého až sedmého místa, zvlášť když se někdo zraní, protože když se podíváte na tu střídačku, tak tam je to všechno nezkušené. Já myslím, že by bylo potřeba to doplnit, uvidíme, jak se nám to podaří,“ dodal trenér Olomouce Jiří Teplý.