Los rozhodl, Davis Cup proti Kazachstánu rozehraje Hájek s Kukuškinem

Astana – V Astaně se čeští tenisté musí obejít bez Tomáše Berdycha a v pátek podle očekávání i bez Radka Štěpánka. Čtvrteční los tak rozhodl, že čtvrtfinále Davisova poháru s Kazachstánem za Česko rozehraje Jan Hájek v duelu s Michailem Kukuškinem. Poté se na kurtu poprvé v roli daviscupové jedničky představí 63. hráč světa Lukáš Rosol, který narazí na Andreje Golubjova. Přímý přenos utkání můžete sledovat v pátek od 7:40 na ČT sport a našem webu.

Očekávalo se přitom, že za Kazachstán nastoupí v pátek Golubjov a Jevgenij Koroljov, ale kapitán Dias Doskarajev vsadil na Kukuškina. Ten je na 156. místě světového žebříčku nejvýše postaveným tenistou domácího výběru.

Radek Štěpánek, jenž se vrací po operaci krční páteře, je nahlášen do sobotní čtyřhry s Ivem Minářem, kterého ale nejspíš nahradí někdo z dua Hájek - Rosol. Předpokládá se, že hrdina loňského finále se Španělskem Štěpánek, který je při absenci zraněného Tomáše Berdycha podle žebříčku českou jedničkou, nastoupí do nedělní dvouhry.

Čeští tenisté se budou snažit oplatit soupeři dva roky starou překvapivou porážku z Ostravy, od níž v soutěži neprohráli. Tehdy začínal utkání prvního kola rovněž Hájek, který podlehl v pěti setech Golubjovovi. Někdejší třiatřicátý hráč světa poté porazil i Berdycha a vítězný bod získal v závěrečné dvouhře Kukuškin proti Hájkovi.