Kamiony ničí silnici 1/11. Obchvat by se měl stavět už na jaře

Třinecko - Řidiče jedoucí po mezinárodní silnici 1/11 trápí výmoly. I když hlavní tah na Slovensko mezi Třincem Nebory a Bystřicí Ředitelství silnic a dálnic přes léto opravilo, některým úsekům se práce vyhnuly. Teď to vypadá, že se budou opravovat znova.

Na hlavním tahu na Slovensko, pár týdnů po opravě, byly výmoly ty tam. Na křižovatce poblíž centra Třince to ale stále vypadá jak na tankodromu.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

Křižovatku během letních oprav silničáři minuli. Nový koberec totiž dostala před dvěma lety, od jiného zhotovitele.

„Úsek byl v loňském roce reklamován a bohužel nebyl ze strany zhotovitele uznán,“ uvedl Martin Ostružka, technický pracovník ŘSD Ostrava.

Tento úsek nechá ŘSD vyfrézovat. Další oprava bude ale nejspíš nutná. V takovém případě by pak řidiči na hlavním tahu na Slovensko museli opět počítat s několikatýdenním dopravním omezením.

Na silničáře ale brzy čekají řidiči i na nově opraveném úseku Třinec-Nebory – Bystřice. Silnice je totiž dlouhodobě přetížená. Denně po ní projede přes dvacet čtyři tisíc aut, z toho šest tisíc kamionů.

Pomoct by měl v budoucnu obchvat. Stavět by se mohlo začít na jaře. Původně tomu tak mělo být už před čtyřmi lety. Přípravu prací ale zpozdily výkupy pozemků a změny trasy.