Karviná přišla o domácí neporazitelnost, v čele zůstává Hradec

Praha – Lídrem druhé ligy zůstává i po 13. kole Hradec Králové. Otroci sice po porážce s Bohemians Praha přišli o sérii devíti zápasů bez prohy, ale jejich zaváhání nedokázala využít druhá Karviná, která doma podlehla Českým Budějovicím 1:2 a nebodovala podruhé v řadě. Nedařilo se ani Táborsku, jež jen remizovalo v Třinci. Poslední Vltavín šokoval vysokým vítězstvím nad Sokolovem.

Karviná nepotvrdila pozici nejlepšího domácího celku soutěže a na svém stadionu nebodovala poprvé v sezoně, Jihočeši prodloužili sérii bez porážky na čtyři zápasy a poskočili na čtvrtou příčku.

Hosté přečkali úvodní nápor soupeře a v 37. minutě je poslal do vedení Kalod, který využil nechtěnou přihrávku domácího Hottka. Defenzivní záložník zaváhal i deset minut po pauze, kdy „namazal“ zakončujícímu Vyskočilovi. Karviná snížila v 68. minutě po Mikulově dorážce, ale Dynamo už těsný náskok udrželo.

Hradec neproměnil penaltu, rozhodl Ibragimov

Hradec měl přitom velkou šanci sérii osmi výher a jedné remízy rozšířit o další body, když šest minut před koncem dostal Šisler možnost zahrávat pokutový kop. Jenže při exekuci zklamal a penaltu neproměnil. Naopak v 89. minutě se do šance prodral Ibragimov a střelou na bližší tyč zajistil Bohemians první výhru od začátku září.

Táborsko remizovalo 1:1 v Třinci, kde na úvodní gól domácího Rekiše odpověděl v druhé půli Vukadinovič. V závěru ještě odmítl vítězný gól hostů Musiol. Táborsko tak na třetím místě ztrácí na Hradec jediný bod.

Sérii sedmi proher utnul poslední Vltavín, který doma předvedl proti Sokolovu nejlepší výkon v sezoně a vyhrál jednoznačně 4:0. Připsal si tak druhé vítězství, nadále však zůstává poslední o dva body za Vlašimí. Pražský celek poslal do vedení v 8. minutě po rohu kapitán Krimlák. Po změně stran zvýšil z penalty Pávek a znovu po rohu Valíček, kteří v rozmezí dvou minut definitivně rozhodli. Skóre uzavřel Tenkl.

V brance Pardubic se znovu objevil čtyřicetiletý Shejbal, který před sezonou ukončil kariéru, ale kvůli trestům Frydrycha a Čihaře se mezi tyče vrátil. Východočechům pomohl k remíze 1:1 s Varnsdorfem. V 84. minutě ho propálil Končal, který ve Varnsdorfu hostuje z Plzně. Jenže uběhla jen minuta a futsalový reprezentant Rešetár zařídil domácím remízu.

Fotbalisté Zlína prohráli s Viktorií Žižkov 1:2 a stále se drží jen tři body nad sestupovým pásmem. Domácí tým přitom po Železníkově penaltě vedl, ale Mareš a střídající Škoda otočili výsledek ve prospěch Pražanů, jimž v tabulce patří osmé místo. 

Fotbalová národní liga - 13. kolo:

MFK Karviná - Dynamo České Budějovice 1:2 (0:1) 
Branky: 68. Mikula - 37. Kalod, 55. Vyskočil. Rozhodčí: Orel - Kubr, Vaňkát. ŽK: Vaněk, Mikula, Hoffmann, Eismann - Kalod, Klesa, Vyskočil, Lengyel. Diváci: 1726.

Zlín - Žižkov 1:2 (0:0)
Branky: 48. Železník z pen. - 52. Mareš, 83. Škoda. Rozhodčí: Lerch - Nádvorník, Gallo. ŽK: Pazdera (Zlín). Diváci: 765.

Třinec - Táborsko 1:1 (1:0)
Branky: 10. Rekiš - 54. Vukadinovič. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Zeman. ŽK: Motyčka, Juřena, Rekiš, Cigánek - Javorek. Diváci: 545.

Bohemians Praha - Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 89. Ibragimov. Rozhodčí: Proske - Vysloužil, Antoníček. ŽK: Laštovka, Novotný, Ptáček, Kuzmanovič - Dvořák. Diváci: 711.

Vltavín - Sokolov 4:0 (1:0)
Branky: 8. Krimlák, 60. Pávek z pen., 62. Valíček, 88. Tenkl. Rozhodčí:Ochotnický - Černý, Kotalík. ŽK: Šamánek, Kobylík, Hofmann, Holub (všichni Sokolov).

Pardubice - Varnsdorf 1:1 (0:0)
Branky: 85. Rešetár - 84. Končal. Rozhodčí: Hrubeš - Pelikán, Peřina. ŽK: Kudrna, Kakrda, Jeřábek - Schubert, Rudnickij, Synek. Diváci: 612.