Policie opět hledá cyklistu, který ujel od nehody. Sražená žena zemřela

Šumperk – Policisté podruhé vyhlásili pátrání po cyklistovi, který v dubnu na přechodu v Šumperku srazil skupinu chodců. Cyklista od nehody ujel. Pátrání policie obnovila proto, že šestasedmdesátiletá žena, která při střetu utrpěla zranění, teď jejich následkům podlehla. Neznámého cyklistu kriminalisté podezírají z těžkého ublížení na zdraví.

Nehoda se stala 13. dubna ve 13 hodin na světly řízeném přechodu v Jesenické ulici před šumperským nádražím. „Šestasedmdesátiletá žena ze Šumperka přecházela se svým vnukem ve směru od nádraží Českých drah přechod pro chodce na světelný signál volno. Z levé strany se náhle přiřítil cyklista, který v plné rychlosti narazil do skupinky chodců a ženu srazil,“ popsal srážku policejní mluvčí Josef Bednařík. Zatímco cyklista ujel směrem k Lidické ulici, pro zraněnou ženu museli přijet lékaři. S velmi vážnými poraněními ji převezli do ostravské Fakultní nemocnice, kde po čtyřech měsících zemřela.

Po cyklistovi, který ženu srazil, policie pátrala již bezprostředně po havárii, ale neúspěšně, žádný svědek se neozval. Nyní se na veřejnost obrací s žádostí o informace k nehodě znovu, případní svědci nehody se mohou obrátit na dopravní inspektorát v Šumperku nebo na linku 158.