Hyundai je vítězem krajského kola soutěže Zaměstnavatel roku

Ostrava - Firma Hyundai Motor Manufacturing Czech, která vyrábí auta v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, získala titul Zaměstnavatel regionu 2013 za Moravskoslezský kraj. Na druhém místě je energetická firma Dalkia, na třetí příčce se umístila ocelářská společnost ArcelorMittal Ostrava.

Hodnocení kvalit vedení firmy ve vztahu k zaměstnancům provedla poradenská společnost PricewaterhouseCoopers. „Hodnotitel posuzoval například systém odměňování, zaměstnanecké benefity, vzdělávání, projekty společenské odpovědnosti, také absenci a fluktuaci,“ uvedl mluvčí automobilky Petr Vaněk.

V krajském kole celostátní soutěže Zaměstnavatel roku firma uspěla už potřetí, v roce 2011 a 2012 byla na třetím místě. „První místo v kraji nás nominuje do celostátního finále. Vzhledem k mnoha pozitivním změnám, které jsme udělali za poslední rok, věřím, že máme šanci na dobré umístění i v celostátním měřítku,“ uvedl personální ředitel Hyundai Motor Manufacturing Jaromír Radkovský.

Hyundai v Nošovicích
Zdroj: ČT24

Automobilka, která zahájila výrobu v Česku před necelými pěti roky, měla v letech 2009 a 2010 potíže s velmi nespokojenými zaměstnanci. Stěžovali si na neúnosné přesčasy, špatné pracovní podmínky i šikanu, což vyvrcholilo na konci roku 2009 stávkou. Nedostatky potvrdila inspekce z Inspektorátu práce, který udělil vedení firmy pokutu sedm set tisíc korun.