Zloději kovů se pokusili ukrást lávku přes řeku

Ostrava – Další kuriózní krádež železa si v Ostravě připsali zloději kovů. Tentokrát rozřezali lávku přes řeku Opavu, která vážila přes jednu tunu. Policistům se zloděje podařilo zatknout přímo při činu. V případě odsouzení jim hrozí až tři roky vězení.

Po kanálových poklopech, kolejích nebo nosnících, kvůli kterým se zřítila část domu v Ostravě, si teď takzvaní šroťáci vybrali železnou lávku.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Podle slov jednoho ze zasahujících policistů pachatelé odřezávali lávku od nosníků a používali přitom obyčejnou pilku na železo. Řetězem a navijákem lávku postupně vytahovali na břeh, kde ji rozřezali na kousky a nakládali je do auta. Přitom se natolik soustředili na rozřezávání lávky, že si ani nevšimli přijíždějícího policejního auta.

Oba pachatelé jsou pětatřicetiletí muži, jeden z nich je známý recidivista, který byl už sedmkrát soudně trestaný. Oznamovatel vyčíslil škodu na sedmdesát tisíc korun, škoda ale bude ještě upřesněna znalcem.

Pokud by zloději stihli rozřezanou lávku odvést do sběrny, dostali by podle odhadu policistů přibližně za jednu tunu železa pět tisíc korun.